BİZE ULAŞIN

Seydiköylüler

Seydiköylüler Dernek Çatısı Altında Toplandı!

Geçmişi Aydınoğulları ve Selçuklu Beyliği'ne kadar uzanan Seydiköylüler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (Gaziemir'in eski adı) ilk üyeleri Belediye Başkanı Şenol ile eşi Birsen Şenol oldu. Kendini Seydiköylü hisseden herkes derneğe üye olabilecek. Mübadele yıllarında bu ilçeden Yunanistan'a göç eden Rumların yaşadığı Selanik'te de aynı isim altında bir derneğin kurulmuş olduğuna dikkat çeken Başkan Şenol, 9. derneğe üye olduğunu belirtti. "Bu imzayla Avrupa standartları olan 8 dernek üyeliğini geçmiş oldum" diyen Şenol, şöyle devam etti: "Sivil toplum kuruluşları, dernekler ve vakıflar yardımlaşma, dayanışma ve sosyal hayatın vazgeçilmez unsurlarıdır. Bu kuruluşlara üye olmak, aynı çatı altında bulunmak önemlidir."

Etkinliklerimiz

Baskanın Mesajı

2010 yılında Seydiköy’ün hatıralarını paylaşmak, çoğaltmak ve Seydiköy’lü yerlileri bir araya getirip kültürümüzü çocuklarımızla da yaşayabilmek adına 7 kişilik bir ekiple Seydiköylüler Derneği’ni kurduk. İlk genel kurul toplantısında başkanlık görevini teslim aldım ve 8 yıldan beri görevimi yerine getiriyorum. Geleneksel hale getirdiğimiz dernek gecelerimiz, dede topraklarımıza yaptığımız gezi etkinliklerimizi halkımızla paylaşıyoruz ve paylaştıkça büyüyoruz.

BİLGİLERİMİZ

• Şehir İzmir