Seydiköy yaşantısı sahnede

İZMİR'in Gaziemir ilçesinin eski adı olan Seydiköy’ün yaşantısını, Mübadele Dönemi’nden başlayarak anlatan ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un da rol aldığı ‘Seydiköy’de Eski Yaşam’ isimli tiyatro oyunu ilk gösteriminde yoğun ilgi gördü. beğeni topladı

 

Gaziemir Belediyesi ve Seydiköylüler Derneği birlikteliğiyle düzenlenen kültür sanat etkinlileri kapsamında ‘Seydiköy'de Eski Yaşam' isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Gaziemir’in eski adı olan Seydiköy’ün yaşam biçimi, gelenek görenekleri, sosyo-ekonomik yapısı tiyatro oyunuyla sahneye taşındı. Mübadele Dönemi’nde Gülcemal Vapuru ile yaşanan göçle başlayan tiyatro oyunu kentin geçmiş yaşantısını başarıyla seyirciye aktarıyor. Dönemin yaşam biçimini ele alan oyunda kentin geçim kaynağı tütüncülük, kahvehane kültürü, kız isteme, düğün, sosyal ve ekonomik yaşam, örf-adetler detaylı bir şekilde ele alınıyor. Kadir Özalp’in senaryolaştırdığı, Mustafa Seyhan Kurağ’ın yönettiği oyunu, tamamı amatör olan Seydiköylüler başarıyla sahneye koydu. Oyuna yoğun ilgi gösteren ve salona sığmayan seyirciler oyuncuları dakikalarca ayakta alkışladı.

 

 

Oyunu büyük bir keyifle izlediğini ifade eden Kaymakam Yaşar Dönmez, "Burada en özel akşamlarımdan birini yaşadım. Etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Tiyatroda tütün piyasasını açan Tekel yetkilisi olarak rol alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise, tarihe ve kültüre sahip çıkmanın önemine değindi, "Seydiköy kültürünü yaşatmak için bu oyunu sahneleyen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

Kaymakam Yaşar Dönmez ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’a kendilerine verdikleri destek için teşekkür eden Seydiköylüler Dernek Başkanı Hakan Süvari, "Dedelerimize, ninelerimize borcumuzu ödemek, onların emanetine sahip çıkmak için bu oyunu sahneledik" diye konuştu.